Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، چهل و سومین نشست علمی و تخصصی در حوزه تجاری سازی فناوری، اشتغال و کارآفرینی دانشجویان و دانش آموختگان با موضوع تحلیل و بررسی دوره کارورزی (برنامه اشتغال فراگیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی) با حضور عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و محمدصادق بیجندی، رئیس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی، صبح امروز دوشنبه، ۱۳ شهریورماه جاری، در سالن کنفرانس این سازمان (ستفا) برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در این نشست علمی با بیان اینکه تلاش می‌شود بازار کار مدیریت شود، اظهار کرد: جمعیت دانشجویی کشور ظرف مدت نه چندان زیادی، از حدود بیش از یک میلیون نفر به حدود ۵ میلیون نفر رسید و این در حالی است که از سال ۹۳، از میان جمعیت فعال کشور، حدود ۷۵ درصد جمعیت کشور که وارد بازار کار شده‌اند، از بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بوده‌اند.
وی ادامه داد: بیشترین تمرکز دولت‌ها، این بود که رشد اقتصادی اتفاق بیفتد، حتی اگر رشد اقتصادی اتفاق بیفتد لزوما به این معنی نیست که اشتغال اتفاق بیفتد و دیگر آنکه می‌شود در حوزه‌های دیگری اشتغال ایجاد کرد.
منصوری با بیان اینکه وقتی می‌گوییم نرخ رشد اقتصاد منفی است، در همه حوزه‌ها منفی نیست، گفت: رویکرد ما این است که اشتغال ایجاد شود، به طوری که معیشت مردم تامین شود، بنابراین به سمت بخش غیررسمی و بنگاه‌های خرد رفته‌ایم که البته اشتغال در این حوزه ایجاد شده، اما با کیفیت بالایی نبوده است.
وی با اشاره به سیاست‌های برنامه ششم جهت رشد اقتصادی و پایین آوردن نرخ بیکاری تا حدود ۸ درشد، افزود: برای اینکه بتوانیم در کوتاه‌مدت اشتغال را ایجاد کنیم، طرح اشتغال فراگیر را به تصویب رساندیم و به همین منظور چند سیاست فعال بازار کار را در دستور کار داریم، از جمله این سیاست‌ها؛ حمایت و تسهیل در یافتن شغل است، در این زمینه سامانه کاریابی و سامانه ملی مشاغل را با کمک جهاد دانشگاهی راه‌اندازی خواهیم کرد. سیاست دیگر آموزش نیروی کار است و دیگر آنکه مشوق‌های کارفرمایی و کارگری لحاظ شود، از جمله قائل شدن یارانه دستمزد برای استان‌هایی که نرخ بیکاری بالایی دارند، حمایت از خوداشتغالی، تامین مالی و ایجاد کسب و کار و آخرین سیاست اشتغال مستقیم در بخش دولتی است.
معاون وزیر کار بابیان اینکه ساختار آموزش عالی ما متمرکز و دولتی است، گفت: در دنیا ۳ نوع ساختار آموزش عالی وجود دارد؛ ساختار متمرکز و دولتی، لیبرال و نئولیبرال و نظام مبتنی بر مشارکت بخش‌های دولتی و خصوصی که نتیجه ساختار آموزشی متمرکز و دولتی؛ تولید انبوه استاندارد فارغ‌التحصیل است که پژوهش‌محور نیستند و آموزش محورند و کاربردی محور نیستند و تئوری محورند.
وی با بیان اینکه در حوزه کارورزی فارغ‌التحصیلان با وزارت علوم هماهنگی‌هایی شده، افزود: در این زمینه با همکاری وزارت علوم چندین برنامه دنبال خواهد شد، در کوتاه‌مدت، افزایش تطابق رشته فعالیت‌ها و محتوای آموزشی متناسب با نیازهای بازار کار را خواهیم داشت، برنامه ما در میان‌مدت، رصد افرادی است که فارغ‌التحصیل دانشگاه هستند و اینکه اکنون در کجا مشغول کارند؟ این امر سبب می‌شود بتوانیم پیش‌بینی کنیم در آینده چه رشته‌هایی در کشور نیاز داریم و برنامه ما در درازمدت، اصلاح نظام آموزش عالی است.
منصوری گفت: موجی ایجاد شده مبنی بر اینکه سهم بانوان در اشتغال افزایش یابد، برابر آمار نرخ مشارکت بانوان در اشتغال پایین و نرخ فارغ‌التحصیلان این قشر بالاست، البته باید به این امر توجه کرد که مشاغل بر اساس توانمندی‌های افراد و اقشار جامعه توزیع می‌شود.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره توجه به فارغ‌التحصیلان رشته‌های علوم انسانی در حوزه کارورزی و اشتغال، عنوان کرد: از نظر ما فرقی میان رشته‌های علوم فنی، علوم انسانی و حتی پزشکی نیست. در این حوزه، ۱۵ کریدور اصلی گردشگری کشور مشخص شده که در هر کدام نقاط متعددی وجود دارد و این‌ها زمینه اشتغال فارغ‌التحصیلان مسلط به رشته‌های علوم انسانی، از جمله تاریخ، جغرافیا، گردشگری و ... را فراهم می‌کند.
وی افزود: در حوزه علوم انسانی باید فضای گفتمانی به وجود بیاید، در این زمینه سامانه‌ای داشتیم که سال گذشته تحت تاثیر فضای انتخابات بسته شد.
وی در پایان با اشاره به همکاری با جهاد دانشگاهی گفت: به دلیل فقدان سازمان‌های توسعه‌ای در کشور، جهاد دانشگاهی می‌تواند در این عرصه نقش خوبی ایفا کند. طرح‌های مشترکی با جهاد دانشگاهی دنبال می‌کنیم از جمله آنها توسعه مشاغل خانگی و ایجاد سامانه‌های ملی است.
در این نشست علمی، طرح «کاج؛ کارانه اشتغال جوانان» ارائه شد که طرحی مشترک میان دفتر سیاست‌گذاری و توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ستفا (سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی) است که از جمله اهداف آن؛ مهارت آموزی دانش آموختگان و جوانان کارجو است و به دنبال آن است فرهنگ استفاده از دانش آموختگان توسط کارفرمایان نهادینه شود.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۲۲۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز ضرروی ۱۰۰رشته قنات در خراسان شمالی به مرمت

ایسنا/خراسان شمالی مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از نیاز ضروری ۱۰۰ رشته قنات به مرمت در این استان خبر داد.

سامان محمدی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: ۶۵۳ رشته قنات در این استان وجود دارد که ۵۰ رشته از این تعداد در سالی مالی ۱۴۰۱ به طول ۵۰ کیلومتر احیا و مرمت شدند.

به گفته وی، برای مرمت و احیای این رشته ۲۳ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.

محمدی افزود: در سال مالی ۱۴۰۲ نیز ۳۰ رشته قنات با طول ۱۵ کیلومتر در دست مرمت و احیا است. برای مرمت این تعداد از قنات‌ها ۱۳.۵ میلیارد تومان هزینه خواهد شد و مرمت آن‌ها تا سه ماه آینده به پایان می‌رسد.

این مقام مسئول بیان کرد: علاوه بر خشکسالی که موجب کاهش دبی آب‌های قنات‌های این استان شده، سیلاب نیز از دیگر چالش‌های مهم پیش روی ما است، بطوری‌که سیلاب‌های جاری شده سبب بروز خسارت به قنات‌ها می‌شود که به دنبال آن باید امر لایروبی صورت گیرد. لایروبی هر رشته قنات به حدود ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است.

‌ مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: به طور متوسط از قنات‌های کوچک ۵۰ تا ۶۰ خانوار و از قنات‌های بزرگ ۳۰۰ تا ۴۰۰ خانوار بهره‌مند می‌شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود
  • نیاز مبرم ۱۰۰ رشته قنات در خراسان شمالی به مرمت
  • زلفی گل: افزایش ۳ برابری مبلغ قرارداد‌های استادان با صنایع/ میزان اختصاص گرنت به رساله‌های دکتری و طرح‌های تحقیقاتی اعلام شد 
  • نیاز ضرروی ۱۰۰رشته قنات در خراسان شمالی به مرمت
  • افزایش اعتبارات مسئولیت اجتماعی در حوزه فرهنگی استان بوشهر
  • «اشتغال تخصصی و گردش مالی» نوع تقسیم‌بندی دانش‌بنیان‌ها و حمایت‌ها را مشخص می‌کند/ سازوکار‌های حمایتی متناسب‌تر شدند + فیلم
  • روز دوم نوبت اول کنکور ۱۴۰۳/ تفاوت جالب میان داوطلبان زن و مرد؛ این رشته کمترین داوطلب را دارد